Tulevat tapahtumat

Maailmanlaajuista romanien kansallispäivää vietetään 8.4.2019 klo 9-12 Tikkurilan kirjastossa juhlinnan ja hyvän musiikin merkeissä.

Juhlassa ovat mukana romanien musiikkikerhon kuoro sekä eri romaniyhdistysten ja -järjestöjen työn esittelyä. Tilaisuudessa kukitetaan vuoden vantaalainen romanivaikuttaja, jonka Vantaan paikallisromanityöryhmä on valinnut. Kunniamaininnan jakaa apulaiskaupunginjohtaja Jaakko Niinistö. Tikkurilan kirjastossa on oiva tilaisuus samalla tutustua teeman mukaiseen kirjallisuuteen sekä musiikkiin. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tilaisuus on avoin sekä maksuton, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Faktatietoa:

Lontoossa pidettiin vuonna 1971 romanien ensimmäinen kansainvälinen kongressi, jossa mm. valittiin eri maiden romaneja yhdistävä viiri ja kansallislaulu Gelem Gelem. Vuodesta 1990 lähtien kongressin avajaispäivää 8.4. on vietetty kansainvälisenä romanipäivänä (International Roma Day). Vuonna 2014 Helsingin yliopiston almanakkatoimisto hyväksyi kansainvälisen romanipäivän 8.4. viralliseksi kalenteripäiväksi ja nimennyt sen romanien kansallispäiväksi.

Tapahtumapaikka:Musaosasto (Tikkurilan kirjasto)

Tapahtuma-aika:8.4.2019 klo 9:00 - 12:00